Core facilities and technology platforms

Contact information

Institute of Biotechnology
Media Kitchen

P.O.Box 56
00014 University of Helsinki
Finland

Visiting address: Viikinkaari 9, room 4016, Biocenter 1

Riitta Ihamäki and Johanna Haukanniemi

Tel: +358 2941 59386
E-mail: elatusainelaboratorio [at] helsinki.fi

University of Helsinki Business
Identity Code: FI-03134717

flamma virtual desktop

Alma intranet

Biocenter Finland logo

 

Reseptit - Recipies Kudosviljely

DMEM PH 7,4 1
MEM PH 7,2 1
MEM + 0,2% BSA PH 7,2 1
RPMI 1640 MODIFIED PH 7,0 2
SF-900 II SFM-MEDIUM PH 6,2 - 6,3 2
TNM-FH-INSECT MEDIUM PH 6,1 2
DULBECCO 3
DULBECCO + 0,2 % BSA 3

TRYPSIN-EDTA PH 7,4 4

Back to Media Kitchen home page



DMEM pH 7,4
(Dulbecco’s modified eagle’s medium)

Ready mixistä: SIGMA D-7777 (10 l)

  • Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan).
  • Lisätään 37 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263) ja annetaan liueta.
  • Säädetään pH 7,2:ksi 5 M HCl:lla (~3 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (90 mm, 0,22 mm) 0,5 l C-pulloihin.
  • Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media Kitchen home page


MEM pH 7,2
(Minimum essential medium)

Ready mixistä: GIBCO 61100-087 (10 l)

  • Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan).
  • Lisätään 22 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263) ja annetaan liueta.
  • Säädetään pH 7,2:ksi 5 M HCl:lla (~3 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (90 mm, 0,22 mm) 0,5 l C-pulloihin.
  • Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


MEM + 0,2% BSA pH 7,2

Ready mixistä: GIBCO 61100-087 (10 l)

  • Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan).
  • Lisätään 22 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263) ja annetaan liueta.
  • Säädetään pH 7,2:ksi 5 M HCl:lla (~3 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (90 mm, 0,22 mm) 0,5 l C-pulloihin.
  • Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


RPMI 1640 MODIFIED pH 7,0

Ready mixistä: ICN 1060122 (10 l)

  • Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan).
  • Lisätään 8,5 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263) ja annetaan liueta.
  • Säädetään pH 7,0:ksi 5 M HCl:lla (~2 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (90 mm, 0,22mm) 0,5 l C-pulloihin.
  • Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


SF-900 II SFM-medium pH 6,2 – 6,3

Ready mixistä: GIBCO 20903-035 (10 l)

  • Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä.
  • Lisätään 8 ml suplementtia (lämmitetään vesihauteessa hiukan) ja säädetään pH 5,9:ksi 5 M NaOH:lla (~35 ml)
  • Lisätään 3,5 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263), annetaan liueta ja täytetään lähelle merkkiä.
  • Säädetään pH 6,2:ksi 5 M NaOH:lla (~3 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (2 x 90 mm, 0,22 mm) C-pulloihin.
  • Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


TNM-FH-insect medium pH 6,1

Ready mixistä: SIGMA T-1032 (10 l)

  • Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan).
  • Lisätään 3,5 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263), annetaan liueta ja täytetään lähelle merkkiä.
  • Säädetään pH 5,9:ksi 5 M NaOH:lla, täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (2 x 90 mm, 0,22 mm) C-pulloihin.
  • Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


Dulbecco 10 l

Liuos A:

1.0 g MgCl2 x 6 H2O MERCK 5833
1.0 g CaCl2 MERCK 2083
  Ad. 5 l MilliQ H2O  

Liuos B: (=1 litra 10 x PBS:ää)

80 g NaCl RIEDEL 31434
2 g KCl RIEDEL 31248
14 g Na2HPO4 x 2 H2O J.T.BAKER 0326
2 g KH2PO4 J.T.BAKER 0241
  Ad. 3 l MilliQ H2O  

Liuokset A ja B liuotetaan erikseen.
Jos käytetään valmista 10xPBS-liuosta, se lisätään sellaisenaan liuokseen A.
Liuokset yhdistetään 10 l:ksi.
Liuos steriilisuodatetaan (90 mm, 0,22mm) C-pulloihin.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


Dulbecco + 0,2 % BSA 10 l

liuos A

liuos B

20 g BSA SIGMA A-3912
  Ad. 10 l MilliQ H2O  
  • Liuokset A ja B liuotetaan erikseen ja lisätään BSA. Liuos steriilisuodatetaan (90 mm, 0,22mm) C-pulloihin.
  • Vaahtoaa suodatettaessa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page



Trypsin-EDTA pH 7,4 (2,5 l)

Liuos A:

1,25 g Trypsin 1:250 DIFCO 0152-15
0,5 g EDTA J.T.BAKER 1073
  Liuotetaan ~ 500 ml:aan steriiliä vettä.  


Liuos B:

20 g NaCl RIEDEL 31434
1 g KCl RIEDEL 31248
0,875 g NaHCO3 J.T.BAKER 0263
2,5 g Glucose ICN 194672
0,013 g Fenolipuna MERCK 7241
  Liuotetaan ~1500 ml:aan steriiliä vettä.  
  • Yhdistetään liuokset A ja B. Lisätään steriili vesi merkkiin (2,5 l) ja säädetään pH 7,4:ksi 5 M NaOH:lla (~100 ml).
  • Liuos steriilisuodatetaan (90 mm, 0,22 mm) C-pulloihin (200 ml & 100 ml).
  • Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä. ·

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page