Core facilities and technology platforms

Contact information

Institute of Biotechnology
Media Kitchen

P.O.Box 56
00014 University of Helsinki
Finland

Visiting address: Viikinkaari 9, room 4016, Biocenter 1

Riitta Ihamäki and Johanna Haukanniemi

Tel: +358 2941 59386
E-mail: elatusainelaboratorio [at] helsinki.fi

University of Helsinki Business
Identity Code: FI-03134717

flamma virtual desktop

Alma intranet

Biocenter Finland logo

 

Reseptit - Recipies Liuokset

10 X BORAATTIPUSKURI
1 M CACL2
1 M CITRIC ACID
100 X DENHART’S
0,5 M EDTA PH 7,5/8,0
10 X E-PUSKURI PH 8,05
12,5 % EDTA+2,5 %PFA PH 7,2
20 % GALAKTOOSI
20% / 50 % GLUKOOSI
HALOMEDIUM PH 7,2
5 M HCL
1 M HEPES PH 7,2/8,0
3 M KAC PH 4,8
3,5 M KCL
5 x MAB PH 7,5
0,5 M MALEIC ACID PH 7,5
1 M MGSO4
1 M MGCL2
MINIMISUOLAT
10 X MOPS PH 7,0
3 M NAAC PH 5,2/7,5
2 M NA-CITRATE
5 M NACL
1 M NA2HPO4
1 M NAH2PO4
1 M NAHCO3 PH 8.5

 

5 M NAOH
1 x PBS (PHOSPHATE-BUFFER SALINE)
10 x PBS
4 % PFA TAI 20 % PFA
1 M POTASSIUM PHOSPHATE BUFFER PH 6,0
10 % RAFFINOOSI
RENA PH 7,5
10 x RUNNING-BUFFER (10 x LAEMMLI)
10 % SAKKAROOSI
20 % SDS
SM-LAMBDA-MEDIUM
1 M SODIUMPHOSPHATE BUFFER PH 7,4
1 M SODIUMCITRATE BUFFER PH 4,0
20 X SSC
20 X SSPE PH 7,4
50 X TAE PH 8,0
10 X TBE
10 x TBS PH 7,4
10 X TE PH 7,5
10 X TE PH 8,0
1 M TEA PH 8,0 IN DEPC MILLIQ
1 M TRIS-HCL PH 9,5
1 M TRIS-HCL PH 8,0 IN DEPC MILLIQ
3 M TRIS-HCL
TYRODE’S SOLUTION –CA-MG-VAPAA
WESTERN BLOTTING BUFFER

Back to Media Kitchen home page



10 x Boraattipuskuri

108 g Tris ICN 819638
55 g Boorihappo J.T.BAKER 0055
9,3 g EDTA J.T.BAKER 1073
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Ei steriloida.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M CaCl2

147,02 g CaCl2 x 2H2O MERCK 2382
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M Citric Acid

210,4 g Citric Acid x H2O ICN 150699
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


100 x Denhart’s

20 g Ficoll PHARMACIA BIOTECH 17-0400-01
20 g Polyvinylpyrrolidone ICN 102786
20 g BSA SIGMA A-3912
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liukenee hitaasti. Liuos steriilisuodatetaan (hidas).
Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


0,5 M EDTA pH 7,5/8,0

186,12 g EDTA J.T.BAKER 1073
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Säädetään pH 7,5:ksi kiinteällä NaOH:lla (~g).
Säädetään pH 8,0:ksi kiinteällä NaOH:lla (~ 20 g).
EDTA liukenee vasta, kun pH nousee tarpeeksi.
Autoklavoidaan.
Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 x E-PUSKURI pH 8,05

48,44 g Tris ICN 819638
27,22 g CH3COONa x 3H2O MERCK 6267
3,72 g EDTA J.T.BAKER 1073
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuoksen pH säädetään 8.05:ksi väkevällä etikkahapolla (~ 15 ml).
Liuosta ei autoklavoida eikä steriilisuodateta.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


12,5 % EDTA+2,5 %PFA pH 7,2

125 g EDTA J.T.BAKER 1073

· Lisätään lämmintä steriiliä 1 x PBS:ää ~500 ml ja NaOH-rakeita, kunnes kirkastuu (~15 g)

25 g PFA J.T.BAKER 1157
  • Lisätään kylmää steriiliä 1 x PBS:ää. ~300 ml. Liukenee 60 °C:ssa. Ei kuitenkaan anneta lämmitä yli 65 °C:seen (leimahdusvaara).
  • Suojaudutaan (nitriilihanskat ja hengityssuoja), kun punnitaan ja käsitellään PFA:ta. Työ tehdään vetokaapissa.
  • Kun PFA on liuennut, jäähdytetään huoneenlämpöön (nopeutetaan jäähauteella) ja säädetään pH väkevällä HCl:lla 7,2:ksi. Täytetään litraksi.
  • Suodatetaan vesi-imulla.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


20 % Galaktoosi

200 g Galactose ICN 194670
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Lisätään lämpimään milliQ veteen.
Liuos steriilisuodatetaan (hidas). Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


20 % Glukoosi

200 g Glucose ICN 194672
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Lisätään lämpimään milliQ veteen.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.

50 % Glukoosi

500 g Glucose ICN 194672
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Lisätään lämpimään milliQ veteen.
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


Halomedium pH 7,2
(Ohje Veli-Pekka Jaakola)

280 g NaCl RIEDEL 31434
2,3 g KCl RIEDEL 31248
3,5 g Na-citrate x 2H2O RIEDEL 32320
0,16 g CaCl2 MERCK 2083
23 g MgSO4 x 7 H2O MERCK 5886
16,67 ml 3 M Tris-HCl pH 7,5  
  ad. 1000 ml vesijohtovesi  

Liukenee vasta, kun liuoksen pinta on lähellä merkkiä.
pH säädetään 7,2:ksi väkevällä HCl:lla (~0,5ml).
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


5 M HCl

414,04 ml HCl RIEDEL 30721
  ad. 586,96 ml MilliQ H2O  

ENSIN VESI, sitten happo.
Ei steriloida. Jaetaan muovipulloihin.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M Hepes pH 7,2/8,0

238,3 g Hepes ICN 101926
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Hepes lisätään milliQ veteen hitaasti erissä.
pH säädetään 7,2:ksi kiinteällä KOH:lla (~10 g)
pH säädetään 8,0:ksi kiinteällä KOH:lla (~25 g)
Liuos steriilisuodatetaan (hidas).
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


3 M KAc pH 4,8

294,4 g CH3COOK J.T.BAKER 0195
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  
  • Liuoksen pH säädetään pH 4,8:ksi väkevällä muurahaishapolla (Formic acid J.T.BAKER 6037) (~ 90 ml).
  • Huomioidaan, että vesi laskee pH:ta.
  • Liuos autoklavoidaan.
  • Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


3,5 M KCl

260,94 g KCl RIEDEL 31248
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.


5 x MAB pH 7,5

58,04 g Maleic Acid ICN 102232

58,04 g Maleic Acid ICN 102232
  ad. 800 ml MilliQ H2O  

Säilytetään + 4º C:ssa. Lisätään ~ 800 ml MilliQ H2O.
Säilytetään + 4º C:ssa. pH säädetään 7,5:ksi NaOH-kiteillä (~ 40g)

43,84 g NaCl RIEDEL 31434
  • Tarkistetaan pH ja säädetään tarvittaessa (NaCl laskee pH:ta vähän). Täytetään litraksi.
  • Liuos autoklavoidaan.
  • Säilytetään huoneenlämmössä. Säilyvyys rajoitettu.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


0,5 M Maleic Acid pH 7,5

58,04 g Maleic Acid ICN 102232
40,0 g NaOH J.T.BAKER 0402
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

ENSIN VESI, sitten happo. NaOH lisätään vasta kun happo on liuennut.
pH säädetään 7,5:ksi 5 M NaOH:lla (~1 ml).
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M MgSO4

246,48 g MgSO4 x 7 H2O MERCK 5886
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M MgCl2

203,3 g MgCl2 x 6 H2O MERCK 5833
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


Minimisuolat

26,6 g K2HPO4 x 3 H2O MERCK 5099
9 g KH2PO4 MERCK 4871
2 g (NH4)2SO4 MERCK 1217
1 g Na-citrate x 2H2O RIEDEL 32320
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 x MOPS pH 7,0

41,86 g MOPS DUCHEFA M1502
20 ml 0,5 M EDTA pH 7,5  
6,8 g CH3COONa x 3H2O MERCK 6267
21,5 ml 5 M NaOH  
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuoksen pH säädetään 7,0:ksi väkevällä etikkahapolla (~ 2ml).
Liuos steriilisuodatetaan ja pakataan foliopaperiin.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


3 M NaAc pH 5,2/7,5

408,24 g CH3COONa x 3H2O MERCK 6267
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  
  • Liuoksen pH säädetään 5,2:ksi (~85 ml väkevää etikkahappoa) tai 7,5:ksi väkevällä etikkahapolla tai KOH:lla.
  • Huomioidaan, että vesi laskee pH:ta.
  • Liuos autoklavoidaan.
  • Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


2 M Na-citrate

588,2 g Na-citrate x 2H2O RIEDEL 32320
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Lämmittäminen nopeuttaa liukenemista.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


5 M NaCl

292,2 g NaCl RIEDEL 31434
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Suodatetaan vesi-imulla tarvittaessa.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M Na2HPO4

177,99 g Na2HPO4 x 2H2O J.T.BAKER 0326
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Lisätään lämpimään veteen, kiteytyy helposti.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M NaH2PO4

137,99 g NaH2PO4 x H2O MERCK 6346
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M NaHCO3 pH 8.5

84 g NaHCO3 J.T.BAKER 0263
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

pH säädetään 8,5:ksi 5 M NaOH:lla (~7,5 ml). Liukenee, vasta kun pH on 8,3.
Liuos steriilisuodatetaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


5 M NaOH

200 g NaOH J.T.BAKER 0402
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Valmistetaan muovidekassa. Lisätään NaOH vähitellen (kuumenee).
Ei steriloida. Jaetaan muovipulloihin.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 x PBS (Phosphate-buffer saline)

8,0 g NaCl RIEDEL 31434
0,2 g KCl RIEDEL 31248
1,4 g Na2HPO4 x 2H2O J.T.BAKER 0326
0,2 g KH2PO4 MERCK 4871
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Vaihtoehtoisesti: lisätään 1litraan 10x PBS:ää 9 litraa milliQ:ta.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 x PBS

80 g NaCl RIEDEL 31434
2 g KCl RIEDEL 31248
14 g Na2HPO4 x 2H2O J.T.BAKER 0326
2 g KH2PO4 MERCK 4871
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


4 % PFA tai 20 % PFA

4 % PFA
40 g PFA J.T.BAKER 1157

20 % PFA
200 g PFA J.T.BAKER 1157

  • Lisätään lämmintä ja kylmää steriiliä 1 x PBS:ää ~900 ml. Liukenee 60° C:ssa. Ei kuitenkaan anneta lämmitä yli 65° C:seen (leimahdusvaara). Täytetään litraksi.
  • Suojaudutaan (nitriilihanskat ja hengityssuoja), kun punnitaan ja käsitellään PFA:ta. Työ tehdään vetokaapissa.
  • 20 % PFA:ssa saa jäädä muutamia liukenemattomia murusia.
  • Suodatetaan vesi-imulla.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M Potassium phosphate buffer pH 6,0

868 ml 1 M KH2PO4
~132 ml 1 M K2HPO4
  • Säädetään 1 M KH2PO4 -liuoksen pH 6,0:ksi 1 M K2HPO4:lla.
  • Liuos autoklavoidaan.
  • Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 % Raffinoosi

100 g Raffinose ICN 102797
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Lisätään lämpimään milliQ veteen.
Liuos steriilisuodatetaan.
Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


RENA pH 7,5

121 g Tris ICN 819638
87 g NaCl RIEDEL 31434
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuoksen pH säädetään 7,5:ksi väkevällä HCl:lla (~60 ml).
Ei steriloida.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 x Running-buffer (10 x Laemmli)

30 g Tris ICN 819638
144 g Glycine MERCK 4201
10 g SDS GIBCO 15525-017
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Ei steriloida. Säilytetään huoneenlämmössä.

Ready mixistä:
Liuotetaan TG-SDS-buffer (DUCHEFA T1510) 10 litraan milliQ:ta.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 % Sakkaroosi

100 g Sucrose ICN 194747
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos steriilisuodatetaan.
Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page



20 % SDS


200 g SDS GIBCO 15525-017
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Lämmitetään varovasti.
Liuos steriilisuodatetaan (tehdään myös ei-steriilinä).
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


SM-LAMBDA-medium

5,8 g NaCl RIEDEL 31434
2,0 g MgSO4 x 7 H2O MERCK 5886
16,7 ml 3 M Tris-HCl pH 7,5  
0,2 g Gelatin DIFCO 0143-17
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M Sodiumphosphate buffer pH 7,4

4000 ml 1 M Na2HPO4
~500 ml 1 M NaH2PO4

Säädetään 1 M Na2HPO4 -liuoksen pH 7,4:ksi 1 M NaH2PO4:lla.
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M Sodiumcitrate buffer pH 4,0

550 ml 1 M Na-citrate
~450 ml 1 M Citric acid

Säädetään 1 M Na-citrate -liuoksen pH 4,0:ksi 1 M Citric Acid:lla.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


20 x SSC

175,32 g NaCl RIEDEL 31434
88,23 g Na-citrate x 2H2O RIEDEL 32320
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.

Vaihtoehtoisesti Ready mixistä (kallis):
Liuotetaan SSC-buffer (DUCHEFA S1511) 10 litraan milliQ:ta.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


20 x SSPE pH 7,4

210 g NaCl RIEDEL 31434
28,48 g Na2HPO4 x 2H2O J.T.BAKER 0326
4,8 g NaH2PO4 x H2O MERCK 6346
40 ml 0,5 M EDTA pH 7,5  
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuoksen pH 7,4 säädetään 5 M NaOH:lla (6-7 ml).
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään + 4º C:ssa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


50 x TAE pH 8,0

242 g Tris ICN 819638
57,1 ml väkevä etikkahappo RIEDEL 33209
100 ml 0,5 M EDTA pH 8,0  
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuoksen pH säädetään 8.0:ksi väkevällä etikkahapolla (noin 40 ml/l)
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 x TBE

121,1 g Tris ICN 819638
61,83 g Boorihappo J.T.BAKER 0055
7,44 g EDTA J.T.BAKER 1073
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Ready mixistä:
Liuotetaan TBE-buffer (DUCHEFA T1507) 10 litraan milliQ:ta.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 x TBS pH 7,4

30 g Tris ICN 819638
80 g NaCl RIEDEL 31434
2 g KCl RIEDEL 31248
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Liuoksen pH säädetään väkevällä HCl:lla 7,4:ksi (~18 ml).
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 x TE pH 7,5

33,3 ml 3 M Tris-HCl pH 7,5
20 ml 0,5 M EDTA pH 7,5
  ad. 1000 ml MilliQ H2O
  • Tarkistetaan liuoksen pH ja säädetään tarvittaessa 5 M HCl:lla (~600 ml, lähtöpH 7,63) tai NaOH:lla.
  • Liuos autoklavoidaan.
  • Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


10 x TE pH 8,0

33,3 ml 3 M Tris-HCl pH 8,0
20 ml 0,5 M EDTA pH 8,0
  ad. 1000 ml MilliQ H2O
  • Tarkistetaan liuoksen pH ja säädetään tarvittaessa 5 M HCl:lla (1 ml, lähtöpH 8,19) tai NaOH:lla.
  • Liuos autoklavoidaan.
  • Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M TEA pH 8,0 in DEPC MilliQ

298,38 g Triethaloamin RIEDEL 33729
  ad. 2000 ml depc MilliQ H2O  
  • Haetaan situastiat hansikkaat kädessä: 2 l dekka, 100 ml mittalasi, magneetti ja lusikka. Liuos valmistetaan hansikkaat kädessä.
  • Lisätään 1800 ml depc milliQ H2O. Säädetään pH väkevällä HCl:lla. Käytetään mittalasia alkusäätöön ja muovipipettiä lopussa. Kulutus on ~70 ml (alkupH ~11)
  • pH:n säätö tapahtuu hitaasti lämpenemisen takia.
  • Liuos pullotetaan samoihin pulloihin, mistä depc milliQ H2O on otettu.
  • Liuos autoklavoidaan depc-ajossa.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M Tris-HCl pH 9,5

121,14 g Tris ICN 819638
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Lisätään n. 800 ml milliQ:ta. Säädetään pH 9,5:ksi väkevällä HCl:lla (~ 7 ml).
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


1 M Tris-HCl pH 8,0 in DEPC MilliQ

121,14 g Tris SIGMA T-1503
  ad. 2000 ml depc MilliQ H2O  
  • Haetaan situastiat hansikkaat kädessä: 1 l dekka, 50 ml mittalasi, magneetti ja lusikka. Liuos valmistetaan hansikkaat kädessä.
  • Lisätään 750 ml depc milliQ H2O. Säädetään pH väkevällä HCl:lla. Käytetään mittalasia alkusäätöön ja muovipipettiä lopussa. Kulutus on ~40 ml.
  • pH:n säätö tapahtuu hitaasti lämpenemisen takia.
  • Liuos pullotetaan samoihin pulloihin, mistä depc milliQ H2O on otettu.
  • Liuos autoklavoidaan.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


3 M Tris-HCl

363,42 g Tris ICN 819638
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Säädetään pH 6,8:ksi väkevällä HCl:lla (~ 250 ml).
Säädetään pH 7,0:ksi väkevällä HCl:lla (~ 230 ml).
Säädetään pH 7,5:ksi väkevällä HCl:lla (~ 212 ml).
Säädetään pH 8,0:ksi väkevällä HCl:lla (~ 140 ml).
Säädetään pH 8,8:ksi väkevällä HCl:lla (~ 70 ml).
Liukenee vasta, kun HCl:a on lisätty.
pH:n säätö tapahtuu hitaasti lämpenemisen takia.
Liuos autoklavoidaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


Tyrode’s solution –Ca-Mg-vapaa

8,0 g NaCl RIEDEL 31434
0,2 g KCl RIEDEL 31248
0,05 g NaH2PO4 x H2O MERCK 6346
1,0 g Glucose ICN 194672
1,0 g NaHCO3 J.T.BAKER 0263
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Säädetään pH 7,2:ksi tai 7,4:ksi NaOH:lla.
Liuos steriilisuodatetaan.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page


Western blotting buffer

3 g Tris ICN 819638
14,4 g Glycine MERCK 4201
200 ml Metanoli RIEDEL 32213
  ad. 1000 ml MilliQ H2O  

Ei steriloida.
Säilytetään huoneenlämmössä.

Takaisin ylös / Back to top

Back to Media kitchen home page