Biotekniikan instituutti
(Katuosoite: Viikinkaari 9)
00014 Helsingin yliopisto

puh 0294 1911(yliopiston vaihde)
fax 0294 59366

Instituutin johto

Puhelinluettelo

Sähköpostihaku

Kampuskartat

HiLIFE

Biocenter Finland logo

Biotekniikan instituutti

biocenter

Biotekniikan instituutin uutisia suomeksi

ResearchIlkka Palva in memoriam
26.6.2013

Suomalaisen geenitutkimuksen pioneereihin kuuluva Ilkka Palva kuoli 18. toukokuuta 2013 Helsingissä 63 vuoden ikäisenä vaikean sairauden murtamana. Hän oli syntynyt 14. kesäkuuta 1949.

Tohtori Ilkka Palvan rooli Suomen geenitekniikassa oli erittäin suuri. Hän perusti ensimmäisen suomalaisen geenitekniikan yrityksen ja vaikutti Helsingin yliopiston Geenitekniikan laitoksen sekä Biotekniikan Instituutin tieteelliseen toimintaan erittäin myönteisellä tavalla. Kun Genesit OY:n toiminta loppui vuonna 1990, suuri osa Ilkka Palvan oppilaista siirtyi Biotekniikan Instituuttiin. Heistä Airi Palva ja Per Saris perustivat omat tutkimusryhmänsä . Lars Paulin pystytti ensimmäisen automaattisen DNA-sekvensoinnin ja DNA-synteesin palvelulaboratorion, joka on edelleen toiminnassa. Ilkka Palvan poika Matias Palva on erittäin etevä hermostotutkija ja toimii ryhmänjohtajana Neurotieteen tutkimuskeskuksessa.

Biotekniikan Instituutin tutkijat muistavat Ilkka Palvaa lahjakkaana tutkijana, innovaattorina sekä suomalaisen biotekniikan uranuurtajana.

Mart Saarma
akatemiaprofessori